ACTIE - SSD Upgrade

 

Uw PC of laptop +- 3 tot 6x zo snel maken?

Met een door ons uitgevoerde SSD Upgrade lukt dat vaak!

Kom dus gauw langs voor advies.

Een SSD Upgrade kan al

 

Vanaf:   49,-


 

Uw harddisk vervangen door een SSD?

Hieronder vindt u een uitleg waarom dit slim is

 

Dezelfde techniek van een leeskop met een draaiende schijf

is ook toegepast in een oude harddisk. (Zie plaatjes hieronder)

                        

Platenspeler                                       Harddisk 

(Draaiende muziekschijf)                                              (Draaiende DATA Schijf)

 

Oude techniek

De data wordt bewaard en uitgelezen op deze draaiende schijf

Zodra deze data nodig is leest de kop steeds kleine stukjes data.

Uw "BRIEF" is in bijvoorbeeld in 200 omwentelingen pas compleet

en kan dan pas daarna worden geopend in het programma "WORD".

200 omwentelingen kost tijd en die tijd betekent wachten en wachten.

 

Nieuwe techniek

In een SSD zitten opslagchip's waarin uw data bewaard wordt.

Dit soort opslagchip's lijken heel erg veel op geheugenmodule's

Maar nu blijft de data bewaard, ook als de PC of laptop uitgezet word

Zodra de opdracht komt "OPEN BRIEF" dan is 1x naar die locatie genoeg.

Een SSD hoeft geen 200 omwentelingen te maken om "BRIEF" te openen.

Dit scheelt u enorm veel wachttijd. Van enkele seconden tot soms minuten!

 

 

 

Oude techniek                                 Nieuwe techniek

Draaiende Data-Disk    SSD met Opslagchip's

 


 

 

 

 

 

 

 

Uw computer of laptop tot wel +- 6x sneller maken?

De dataverwerking kan wel tot 10x sneller zijn dan met een draaiende data-disk

Deze DATA, bijvoorbeeld uw "BRIEF" is dan bijna 10x zo snel geopend in Word.

De data is op een SSD direct te benaderen en kan heel snel opgevraagd worden.

Op een gewone harddisk kan dit dus tot 10x langer duren en dat betekent wachten.

 

 

Maar hiervoor is een oplossing:

Een goede SSD Upgrade resulteert meestal

in een 3 tot 6x zo snel werkende laptop of computer.

Kom dus gauw langs voor advies en wachten hoeft niet meer.

 

 

 

 

 

Hieronder vindt u een nog uitgebreidere uitleg over SSD's

 

 

SSD (Solide State Drive) of HDD (Hard Disk Drive):

 

Wat is het verschil? 

De afgelopen jaren zijn solid-state drives (SSD's) behoorlijk populair geworden in de computerwereld, vooral vanwege de snelheid waarmee ze worden vergeleken met harde schijven (HDD's). Wat onderscheidt een SSD precies van een HDD?

Tegenwoordig gebruiken computers een niet-vluchtig medium voor opslag , wat betekent dat de gegevens die daarin zijn opgeslagen niet verloren gaan zodra de computer wordt uitgeschakeld. Opslag voor moderne computers en notebooks wordt al het langst verzorgd door harde schijven en pas nu, nu SSD's betaalbaarder worden, zien consumenten een ander opslagmedium in hun computers.

 

Harde schijven hebben mechanische onderdelen

Als u niet bekend bent: harde schijven slaan gegevens op ronde schijven op die zijn gemaakt van aluminium, glas of keramiek en zijn bedekt met een magnetische laag, ook wel platters genoemd. Omdat deze platters verantwoordelijk zijn voor het opslaan van de gegevens, is de opslagcapaciteit van een HDD afhankelijk van het aantal platters dat deze heeft .

De grote schijven zijn de schotels en de arm die erboven zweeft is de actuatorarm.


Wanneer de processor van de computer instructies verzendt om gegevens te lezen en te schrijven, beweegt de motor op de schijf de actuatorarm over de schotel. Aan het uiteinde van de actuatorarm bevinden zich de lees-/schrijfkoppen die bestaan ​​uit kleine magneten die verantwoordelijk zijn voor het lezen van gegevens die al op de schotel zijn opgeslagen of voor het schrijven van nieuwe gegevens op de lege ruimtes op de schotel. Door de gecombineerde beweging van de actuatorarm en de rotatie van de schijf kan de computer gegevens lezen en schrijven, wat lijkt op de arm van een platenspeler die een vinylplaat aanraakt om muziek af te spelen.

Door al deze bewegende delen is de lees- en schrijfsnelheid van een HDD afhankelijk van hoe snel de platters kunnen draaien en hoe snel de actuatorarm locaties op de platter kan volgen . Deze onderdelen kunnen slechts een bepaalde snelheid bereiken, anders gaan ze kapot, en niemand wil een kapot opslagapparaat. Zoals bij alle mechanische onderdelen zijn hitte en geluid bijproducten van hun bewegingen. Daarom kan een HDD tijdens gebruik heet en/of luidruchtig worden.


Solid State-schijven hebben geen bewegende delen

Zoals de naam zegt, is een SSD een schijf die gebruik maakt van een type solid-state opslag genaamd flash-geheugen , dat ook een niet-vluchtig opslagmedium is, om gegevens op te slaan en op te halen. Elke flash-geheugenchip in de printplaat van een SSD bevat geheugencellen die zijn opgebouwd uit floating-gate-transistors, een speciaal type transistor dat een elektrische lading kan opslaan of ontladen in het kooiachtige deel dat de floating-gate wordt genoemd. . Het opslagvermogen van deze transistors zorgt ervoor dat de gegevens bewaard blijven, zelfs als er geen elektriciteit doorheen stroomt.



In een SSD bevindt zich een printplaat met een aantal ingebouwde chips, inclusief het flashgeheugen, de controller en de cache.


Zoals gezegd heeft een SSD geen bewegende delen zoals de actuatorarm en motoren van een HDD. In plaats daarvan heeft het een ingebouwde processor die een controller wordt genoemd. Net als de processor van de computer doet de controller al het zware werk, omdat hij verantwoordelijk is voor het lokaliseren van de geheugenblokken waar gegevens naartoe kunnen worden gelezen of geschreven.


Dit is ook de reden waarom SSD’s sneller presteren dan HDD’s; Omdat ze niet hoeven te wachten tot bewegende delen gegevens lezen of schrijven, hoeft de controller alleen maar de instructies van de processor van de computer te ontvangen en kan hij beginnen met het lezen of schrijven van gegevens .


SSD's hebben misschien geen mechanisch defect, maar ze zijn verre van foutloos. In flashgeheugen kunnen gegevens slechts een beperkt aantal keren worden geschreven en gewist voordat de cellen ervan verslechteren en onbetrouwbaar worden. Dit betekent dat een SSD slechts een bepaalde hoeveelheid gegevens kan schrijven voordat deze faalt. Daarom bevatten SSD-specificatiebladen doorgaans Terabytes Written (TBW), zodat consumenten weten hoeveel gegevens naar de schijf kunnen worden geschreven voordat deze uiteindelijk faalt. SSD's kunnen tegenwoordig echter bij normaal dagelijks gebruik meer dan tien jaar meegaan.


Beide opslagmedia hebben voor- en nadelen

Is een SSD-station beter dan een harde schijf, of omgekeerd? Helaas is er geen eenvoudig antwoord op deze vraag, omdat het allemaal afhangt van de behoeften van de consument, waarbij meestal snelheid en opslagcapaciteit betrokken zijn.


Aan de ene kant, als iemand snellere lees-/schrijftijden wil, is een SSD de duidelijke winnaar , maar je verliest wel opslagcapaciteit, aangezien de meeste SSD's tegenwoordig beginnen vanaf 120 GB en slechts tot 1 TB of 2 TB kunnen gaan. Let wel, die SSD's met hoge capaciteit zullen zeker een groot gat in je portemonnee branden.


Aan de andere kant, als iemand meer waarde hecht aan capaciteit, is een HDD de betere optie , met schijven die doorgaans variëren van 500 GB tot 6 TB aan opslagcapaciteit voor reguliere HDD's. Bovendien kosten HDD's geen arm en been vergeleken met SSD's als je schijven met een grote capaciteit wilt hebben.


Met dit in het achterhoofd houdt niets consumenten tegen om zowel een SSD als een HDD in hetzelfde systeem te hebben . Het instellen van een SSD als uw hoofdschijf met het besturingssysteem en andere belangrijke software, terwijl u een secundaire HDD heeft om al uw media en persoonlijke bestanden op te slaan, zou u het beste van twee werelden opleveren: een snel opstarten van het systeem zonder dat dit ten koste gaat van opslagruimte.

Er zijn geen producten in deze categorie.